Sírköves Mester szolgáltatásai

Sírkő tisztítás

A sírok tisztítása a moha és egyéb szennyeződések miatt bizonyos időközönként ajánlott. Egy gondozott sírkő tovább marad szép, jobb ránézni, és tovább marad sértetlen. A tisztítás végezhető kefével, illetve magas nyomásos víz és homokszórásos technológiával. Utóbbi előnye, hogy magát a követ kevésbé rongálja, a sírfelület hosszabb ideig marad új.
Mik a profi tisztítás előnyei?

  • Tartósabb eredmény érhető el, mintha sajátkezűleg tisztítjuk a sírt.
  • A moha, alga, és penészfélék a mélyebb rétegekből is kikerülnek
  • Modern berendezések miatt az eljárás kíméli a felületeket, tovább lesz épp a síremlék
  • Az apró repedésekbe folyó víz szétrepesztheti a követ. Impregnálással védjük

Még többet szeretne tudni a sírkövek tisztításáról, akkor itt olvashat a síremlékek rendbetételéről.

Sírkő felújítás

Sírkő felújításra időnként szükség van, hogy a síremlék ismét régi pompályában ragyoghasson.

Eőször a helyszínen felmérjük, hogy mi a teendő a sírfelújítással kapcsolatban, majd elvégezzük a sírkövek felújítását rendbetételét, amiről bővebben is olvashat.

Sírkő bontás

A sírkövek bontását nagy körültekintéssel végezzük, mert a kövek ragasztva és csapolva vannak, szakszerűtlen bontás esetén a kövek sérülhetnek. Bontás után a köveket kiszállítjuk a temetőből és raktározzuk, mert a temetőben nem engedélyezik a tárolásukat.
A sírkő bontást nem végezheti bárki! A temetőkben a munkavégzés korlátozott területekre terjed ki (pl.: tisztítás), a bontáshoz éves engedélyre és végzettségre van szükség. Mi rendelkezünk ilyennel, a bontást végezhetjük.

Olvasson bővebben a bontásról!

Sírkő állítás

Sírkő állítás alatt nem az új sír felállítását értjük, hanem a már bontott kövek visszaállítását. A sírkövet körülbelül 6 hónap elteltével lehet visszaállítani, mert ennyi időbe tellik, hogy a sírhant megülepedjen. Ekkor a sír már nem fog tovább sűllyedni, a sírkövet vissza lehet állítani.
8-10 év után előfordul, hogy a koporsó összeroskad, és a sír megdől. Ekkor érdemes karbantartást végezni.

Kérjen ajánlatot!