Sírkő bontás

Vállaljuk sírkövek bontását, amihez külön szakértelem szükséges.

A sírkő elbontásának fontossága

Sírkő bontásra akkor van szükség, amikor a meglévövet sírt bővíteni szeretné a család illetve valamilyen okokból, pl. költözés miatt az elhunytat és/vagy magát a sírkövet is szeretnék másik temetőbe illetve temetőrészbe áthelyeztni. Olyan is előfordul, hogy a sírkő annyira megrongálódott, hogy a család új követ szeretne készíttetni, vagy a meglévő sírt bővíttetni.

Nem csak a sírkő készítése, hanem annak bontása is nagy szakértelmet igényel, azt törvényi előírás szerint is csak engedéllyel szabad végezni.

A legfőbb cél, hogy a sírkő semmképp ne sérüljön meg, károsodás nélkül kerülhessen el a helyéről, valamint a helyszínen se essen kár. Mivel a sírköveket ragasztással, illetve csapolással rögzítik, a szétbontás művelete tapasztalatot és odafigyelést követel meg.

Sírkő szállítása

A sírköveket bontás után el kell szállítani és tárolni szükséges. A temetőben nem maradhat, illetve néhány esetben munkálatokat kell végezni rajtuk, mint a sírkő betűvésése vagy tisztítása.

A tárolását megoldjuk telephelyünkön, így nem csak a szállítást, hanem a megőrzést is ránk bízhatja.

Sírkőbontás Budapest

Vállaljuk a sírkövek bontását Budapest és környékén Pest megye minden temetőjében. A sírkő tárolást is ránk bízhatja. Néhány Budapesti temető, ahol munkkánkat végezzük: sírkőbontás Megyeri temetőben, Fiumei úti sírkert, Erzsébeti temető, Csepeli temető, Palotai temető, Új köztemető, Farkasréti temető, Óbudai temető.

 

 

Kérjen ajánlatot!